Τι είναι το Ψηφιακό αποτύπωμα δοντιών

Τι είναι το Ψηφιακό αποτύπωμα δοντιών

Image

Ψηφιακό αποτύπωμα δοντιών

Η Ψηφιακή αποτύπωση αποτελεί μία από τις τελευταίες εξελίξεις της οδοντιατρικής επιστήμης στην οποία έχει συμβάλλει η πρόοδος της τεχνολογίας προκαλώντας επανάσταση στον χώρο της Οδοντιατρικής. Με την εφαρμογή της ο ασθενής αποφεύγει την παραδοσιακή διαδικασία αποτύπωσης της οδοντοστοιχίας του και ο οδοντίατρος πλέον έχει στον υπολογιστή του (και όχι σε "γύψινο μοντέλο) σε μόλις λίγα λεπτά ένα ακριβές αντίγραφο των δοντιών του ασθενή με απόλυτη ακρίβεια και μέγιστη λεπτομέρεια.

Η Εφαρμογή

Ένα ειδικά σχεδιασμένο scanner εισάγεται στο στόμα του ασθενή και μέσα σε ελάχιστα λεπτά παράγει ένα ψηφιακό κλώνο της στοματικής κοιλότητας. Τα δόντια και τα ούλα του ασθενή αποτυπώνονται με απίστευτη ακρίβεια και ανασυντίθενται σε ένα 3D ψηφιακό μοντέλο.

 Η εφαρμογή είναι εντελώς ανώδυνη και διαρκεί λίγα λεπτά. . 


Δες το video.

Για την Dental Wellness το ψηφιακό αποτυπωμα δοντιών είναι...

Αναμφισβητητα το πιο σημαντικό κομμάτι στην διαδικασία της αποκατάστασης και της πρόληψης.

Τα οφέλη του ψηφιακου αποτυπώματος

1.  Ψηφιοποίηση της τωρινής σας κατάστασης και του χαμόγελού σας δημιουργώντας τη δική σας ψηφιακή βιβλιοθήκη.  Για παράδειγμα, αν μετά από μήνες ή χρόνια από την ψηφιακή σας αποτύπωση χαθεί κάποιο δόντι σας από ατύχημα (πτώση, δάγκωμα σκληρού αντικειμένου κ.α.). αντιγράφουμε απο το αποτύπωμα σας το χαμένο δόντι και το προσθετικό δόντι θα είναι ολόιδιο με το φυσικό.

2. Καταγραφή της υπάρχουσας σχέσης των δοντιών του ασθενή και απόδοση της ίδιας σύγλεισης ύστερα από οποιαδήποτε αποκατάσταση. Για παράδειγμα μετά από μία έμφραξη σύνθετης ρητίνης (σφράγισμα) ή ύστερα από μία ενδοδοντική θεραπεία (απονεύρωση) και αποκατάσταση του δοντιού με κάποιου είδους ολοκεραμική αποκατάσταση ( θήκη πορσελάνης ή επένθετο πορσελάνης) θα αποδώσουμε ακριβώς τις ίδιες επαφές μεταξύ των δοντιών του ασθενή.

3. Δυνατότητα πραγματοποίησης ενός ψηφιακού χειρουργείου.  Δηλαδή πάνω στο 3D μοντέλο προσομοιώνουμε ψηφιακά όλη τη διαδικασία τοποθέτησης ενός ή περισσοτέρων οδοντικών εμφυτευμάτων συναντώντας και αντιμετωπίζοντας ψηφιακά (με την χρήση ειδικών προγραμμάτων στον Υπολογιστή) όλες τις τυχών ιδιαιτερότητες όπως πχ. την ανατομία της περιοχής τοποθέτησης του οδοντικού εμφυτέυματος. Έτσι δημιουργούμε οδηγούς χειρουργικής επέμβασης (σε 3D Printer) πετυχαίνοντας 0% ταλαιπωρία του ασθενή και 100% ακρίβεια κατά την επέμβαση.

4. Ελαχιστοποίηση του χρόνου αποτύπωσης εξαλείφοντας κάθε ανακρίβεια που συνοδεύει τα παραδοσιακά αποτυπωτικά υλικά.
5. Συμμετοχή του ασθενή στην δημιουργία του χαμόγελου του, καθώς μπορεί να προσομοιωθεί το τελικό αποτέλεσμα στην οθόνη. 

Και πολλά άλλα οφέλοι που ισχύουν κατα περίπτωση ασθενή

Ποτε πρέπει να κάνω το ψηφιακό αποτύπωμα?

Ιδανικά θα είναι να έχεις το ψηφιακό σου αποτύπωμα είτε υπάρχει είτε δέν υπάρχει λόγος οδοντιατρικής θεραπείας.

 Η πρόληψη είναι η μισή θεραπεία.

Επωφελήσου από την διάθεση Της Dental Wellness για μια γνωριμία και συμπλήρωσε την παρακάτω φόρμα για το πρώτο ψηφιακό σου αποτύπωμα (ή για οποιαδήποτε απορία σου) με πολλά προνόμια.


Please fill the required field.
Please fill the required field.

         Πρός Οδοντιάτρους

Image

Υπηρεσία ψηφιακού σχεδιασμού χειρουργικών ναρθήκων