Τι είναι Ψηφιακά καθοδηγούμενη  τοποθέτηση εμφυτευμάτων δοντιών

Τι είναι Ψηφιακά καθοδηγούμενη τοποθέτηση εμφυτευμάτων δοντιών

Image

Οδοντικά εμφυτεύματα σήμερα

Τι είναι το οδοντικό εμφύτευμα;

Το οδοντικό εμφύτευμα είναι μια τεχνητή ρίζα δοντιού (κατασκευασμένη από τιτάνιο) που έχει σχεδιαστεί για να στηρίζει μελλοντικές προσθετικές αποκαταστάσεις, όπως στεφάνες δοντιών. Είστε υποψήφιος για οδοντικό εμφύτευμα εάν έχετε χάσει ένα ή περισσότερα μόνιμα δόντια και θα θέλατε να συνεχίσετε να έχετε μία λειτουργική οδοντοστοιχία και ένα όμορφο χαμόγελο. Τα οδοντικά εμφυτεύματα είναι πλήρως βιοσυμβατά, ενσωματώνονται επιτυχώς στο οστό, δημιουργώντας μια σταθερή βάση για τη μελλοντική οδοντική σας αποκατάσταση. Τα οδοντικά εμφυτεύματα δεν πρέπει να συγχέονται με τις στεφάνες (θήκες δοντιών), οι οποίες βιδώνονται στα εμφυτεύματα και μιμούνται την εμφάνιση των φυσικών δοντιών. Η στεφάνη του εμφυτεύματος αναπαράγει το αρχικό δόντι σε σχήμα, μέγεθος και αντοχή, ώστε να μπορείτε να νιώθετε αυτοπεποίθηση με το νέο σας χαμόγελο. Ανάλογα με τις ανάγκες σας, θα σας προτείνουμε το κατάλληλο σχέδιο θεραπείας με οδοντικά εμφυτεύματα, πάντα με γνώμονα την ελάχιστη παρέμβαση και τη μακροβιότητα του σχεδίου θεραπείας.

Ψηφιακά καθοδηγούμενη τοποθέτηση εμφυτευμάτων δοντιών

Τι είναι η ψηφιακά καθοδηγούμενη τοποθέτηση εμφυτευματων;

Η ψηφιακή χειρουργική εμφυτευμάτων (που ονομάζεται επίσης χειρουργική εμφυτευμάτων ψηφιακής πλοήγησης ή ψηφιακό χειρουργείο) χρησιμοποιεί μια τρισδιάστατη προσομοίωση στον υπολογιστή για τον έλεγχο της κατάστασης του οστού (πχ. Οστική πυκνότητα) και της ανατομίας της περιοχής (πχ. της θέσης του νεύρου). Με αυτές τις πληροφορίες, θα είμαστε σε θέση να σχεδιάσουμε μια χειρουργική επέμβαση με ελάχιστη ή καθόλου τομή. Δεδομένου ότι η ψηφιακή χειρουργική εμφυτευμάτων επικεντρώνεται στην πραγματοποίηση της μικρότερης δυνατής τομής, υπάρχει σημαντικά λιγότερος πόνος σε σύγκριση με την παραδοσιακή χειρουργική εμφυτευμάτων. Κατά τη διάρκεια της οδοντιατρικής επέμβασης, ένας ακριβής χειρουργικός οδηγός, ο οποίος έχει προέλθει από 3D εκτύπωση, τοποθετείται πάνω στα δόντια σας για να διασφαλιστεί η απόλυτη ακρίβεια της επέμβασής.. 

Τι είναι η χειρουργική επέμβαση ελάχιστης παρέμβασης;

Η χειρουργική ελάχιστης παρέμβασης είναι η προσέγγιση σύμφωνα με την οποία οι ασθενείς υποβληθούν σε μία επέμβαση ιδανικά χωρίς καθόλου τομές ή με την ελάχιστη δυνατή, προκειμένου να μειωθεί ο πόνος, η δυσφορία και ο χρόνος ανάρρωσης. Οι μεγάλες τομές και η μετεγχειρητική ταλαιπωρία αποφεύγονται γιατί έχει προηγηθεί το ψηφιακό χειρουργείο με αποτέλεσμα να έχουμε εξασφαλίσει 100% ακρίβεια της επέμβασης πριν καν έρθει η ώρα της τοποθέτησης του εμφυτεύματος.



Οδοντικά εμφυτεύματα - Ψηφιακά καθοδηγούμενα

Είναι λιγότερο επώδυνα από άλλες χειρουργικές επεμβάσεις οδοντικών εμφυτευμάτων;

Με την παραδοσιακή χειρουργική επέμβαση οδοντικών εμφυτευμάτων, τα ούλα πρέπει να κοπούν σε όλο το μήκος του σημείου όπου θα εισαχθούν τα εμφυτεύματα. Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο πολλοί ασθενείς στρέφονται τώρα στην ψηφιακή χειρουργική εμφυτευμάτων. Η ψηφιακή χειρουργική εμφυτευμάτων απαιτεί ελάχιστη ή καθόλου τομή επειδή χρησιμοποιεί τρισδιάστατες φωτογραφίες αξονικής τομογραφίας για να ελέγξει την κατάσταση του οστού και τη θέση ανατομικών στοιχείων όπως το κάτω φατνιακό νεύρο. Η παραδοσιακή χειρουργική οδοντικών εμφυτευμάτων, από την άλλη πλευρά, απαιτεί μια μεγάλη τομή κατά μήκος των ούλων σας μέχρι το οστό.

Η οπή που κάνουμε για να χωρέσει το οδοντικό σας εμφύτευμα είναι αρκετά μικρή ώστε να μην χρειάζονται ράμματα. Αυτό όχι μόνο μειώνει την περίοδο ανάρρωσής σας, αλλά μειώνει επίσης τον κίνδυνο πρηξίματος, αιμορραγίας και μόλυνσης. Συνήθως ολόκληρη η ψηφιακά καθοδηγούμενη χειρουργική τοποθέτηση ενός εμφυτεύματος διαρκεί περίπου 20 λεπτά.

Ζητήστε ραντεβού με τους εξειδικευμένους στην Εμφυτευματολογία και Προσθετική οδοντιάτρους μας

κ. Κολοβό και κ. Πάλλη προκειμένου να λύσετε όλες σας τις απορίες.

Επωφελήσου από την διάθεση Της Dental Wellness για μια γνωριμία και συμπλήρωσε την παρακάτω φόρμα 
δήλωσης ενδιαφέροντος

Please fill the required field.
Please fill the required field.

         Πρός Οδοντιάτρους

Image

Υπηρεσία ψηφιακού σχεδιασμού χειρουργικών ναρθήκων