Οδοντικά εμφυτεύματα

Το οδοντικό εμφύτευμα είναι η ευκαιρία να ανακτηθεί η χαμένη υγεία, η αισθητική και η σωστή στοματική λειτουργία, στην περίπτωση που έχει απολεσθεί κάποιο δόντι. Τα εμφυτεύματα θα αποτελέσουν στηρίγματα των μελλοντικών δοντιών. Το πλεονέκτημα της αντικατάστασης των δοντιών που λείπουν με εμφυτεύματα είναι ότι δεν τροχίζονται τα υγιή παρακείμενα δόντια για στηρίγματα γεφυρών και εξαλείφεται η ανάγκη χρήσης κινητών οδοντοστοιχιών, με αποτέλεσμα οι ασθενείς να αισθάνονται αισθητικά και λειτουργικά άρτιοι. Για εμάς, η διάγνωση και ο σχεδιασμός της χειρουργικής τοποθέτησης των εμφυτευμάτων στην πορεία του σχεδίου θεραπείας είναι εξίσου σημαντικές, αν όχι πιο σημαντικές, από την ίδια την χειρουργική επέμβαση. Για το λόγο αυτό, πριν από οποιαδήποτε χειρουργική επέμβαση, σχεδιάζουμε το τελικό χαμόγελο και ολόκληρη την ροή της θεραπείας. Αυτή η προσέγγιση μας οδηγεί στον σωστό σχεδιασμό της ιδανικής θέσης των οδοντικών εμφυτευμάτων και του κατάλληλου χρόνου τοποθέτησης τους στην πορεία της θεραπείας. Αυτός ο προγραμματισμός μπορεί να υλοποιηθεί και με την κατασκευή εξατομικευμένων χειρουργικών οδηγών για σύνθετες περιπτώσεις. Με αυτόν τον τρόπο, η χειρουργική επέμβαση είναι ακριβής, προβλέψιμη και απόλυτα ασφαλής.

1.   ΨΗΦΙΑΚΑ ΚΑΘΟΔΗΓΟΥΜΕΝΗ ΤΟΠΟΘΕΤΗΣΗ

Κάθε περίπτωση σχεδιάζεται ψηφιακά και εκτελείται με την καταλληλότερη διαδικασία. Η φιλοσοφία μας είναι η επιλογή του κατάλληλου σχεδίου θεραπείας για εσάς με στόχο ένα μακροχρόνιο αποτέλεσμα σε συνδυασμό με τη λιγότερο επεμβατική διαδικασία. Για βέλτιστα αισθητικά αποτελέσματα, ο τελικός ψηφιακός σχεδιασμός της ιδανικής θέσης των δοντιών σας, αποτελεί τη βάση για τη χειρουργική επέμβαση. Αυτός ο σχεδιασμός μαζί με το CBCT του ασθενούς μας οδηγούν να σχεδιάσουμε την ιδανική θέση των οδοντικών εμφυτευμάτων.

2.   ΧΕΙΡΟΥΡΓΙΚΟΙ ΟΔΗΓΟΙ

Ασφάλεια και ακρίβεια

Οι χειρουργικοί νάρθηκες χρησιμοποιούνται για περισσότερη ασφάλεια και ακρίβεια σε περίπλοκες περιπτώσεις που απαιτούν τοποθέτηση οδοντικών εμφυτευμάτων. Οι χειρουργικοί οδηγοί εκτυπώνονται 3D με βάση τον ψηφιακό σχεδιασμό της χειρουργικής επέμβασης, χρησιμοποιώντας εξειδικευμένο λογισμικό και το CBCT του ασθενούς.

Μειωμένο μετεγχειρητικό τραύμα

Όταν η θεραπεία με εμφυτεύματα πραγματοποιείται με καθοδηγούμενη χειρουργική, η ίδια η χειρουργική επέμβαση είναι γρηγορότερη και το τραύμα μειώνεται, ιδίως για τους μαλακούς ιστούς. Συνολικά μπορούμε να επιτύχουμε ταχύτερη επούλωση και καλύτερη μετεγχειρητική άνεση.
Image
Λ. Βασιλίσσης Σοφίας 63, 11521, Αθήνα 
T. 210 72 10 780

         Πρός Οδοντιάτρους

Image

Υπηρεσία ψηφιακού σχεδιασμού χειρουργικών ναρθήκων