Όψεις σύνθετης ρητίνης

Οι όψεις σύνθετης ρητίνης, γνωστές και ως "direct composite veneers", είναι μια διαδικασία αισθητικής οδοντιατρικής που περιλαμβάνει την εφαρμογή μιας σύνθετης ρητίνης στην επιφάνεια των δοντιών σας για να βελτιώσει την εμφάνισή τους. Η διαδικασία αυτή μπορεί να είναι μια εναλλακτική λύση στις όψεις πορσελάνης, που απαιτούν περισσότερο χρόνο και έχουν μεγαλύτερο κόστος.

Εφαρμογή

Οι όψεις σύνθετης ρητίνης κατασκευάζονται από μια ειδική σύνθετη ρητίνη που εφαρμόζεται στην επιφάνεια του δοντιού και πολυμερίζεται με τη χρήση ειδικού φωτός. Η διαδικασία απαιτεί συνήθως μόνο μία επίσκεψη στον οδοντίατρο.

 Οι όψεις σύνθετης ρητίνης μπορούν να χρησιμοποιηθούν για να διορθώσουν μικρά κενά μεταξύ των δοντιών, να αλλάξουν το χρώμα των δοντιών και να επιτύχουν μια πιο ομοιόμορφη εμφάνιση των δοντιών. Επίσης, οι όψεις σύνθετης ρητίνης μπορούν να διορθώσουν στρεβλώσεις ή λάθος θέση των δοντιών.

 Η εφαρμογή των όψεων σύνθετης ρητίνης είναι μια  μη επεμβατική διαδικασία.

Βελτίωση της εμφάνισης των δοντιών σας

Συνολικά, οι όψεις σύνθετης ρητίνης είναι μια επιλογή αισθητικής οδοντιατρικής που μπορεί να βελτιώσει την εμφάνιση των δοντιών σας, χωρίς την ανάγκη για πολύπλοκες και επεμβατικές διαδικασίες. Η εφαρμογή τους είναι γρήγορη και αποτελεσματική και μπορεί να επιλυθούν προβλήματα όπως οι μικρές ατέλειες του δοντιού, η επαναφορά της φυσικής λευκότητας των δοντιών και η διόρθωση μικρών διαστημάτων μεταξύ των δοντιών. 

Επιπλέον, οι όψεις σύνθετης ρητίνης μπορούν να δώσουν στα δόντια σας ένα φυσικό και ελκυστικό χαμόγελο, χωρίς την ανάγκη για μεγάλες οδοντιατρικές παρεμβάσεις.

Προτερήματα και μειονεκτήματα

Αν και οι όψεις σύνθετης ρητίνης είναι μια μη επεμβατική και αποτελεσματική επιλογή για τη βελτίωση της εμφάνισης των δοντιών, έχουν και ορισμένα μειονεκτήματα. Για παράδειγμα, δεν είναι τόσο ανθεκτικές όσο οι όψεις πορσελάνης. 

Συνεπώς, η απόφαση για την επιλογή μιας συγκεκριμένης μεθόδου αισθητικής οδοντιατρικής θα πρέπει να λαμβάνει υπόψη τις ατομικές ανάγκες και τις προτιμήσεις κάθε ασθενή. Είναι σημαντικό να σημειωθεί ότι η αισθητική οδοντιατρική δεν είναι απλώς μια πολυτέλεια, αλλά έχει και σημαντικές επιδράσεις στην ψυχολογική κατάσταση και την αυτοπεποίθηση του ασθενούς.

Σε κάθε περίπτωση, είναι σημαντικό να κλείσετε ένα ραντεβού όπου θα συζητήσουμε τις επιλογές που διαθέτετε και να λάβετε την κατάλληλη απόφαση για τις ατομικές σας ανάγκες και προτιμήσεις.

Φόρμα Δήλωσης ενδιαφέροντος -- Call Back Form
Image
Λ. Βασιλίσσης Σοφίας 63, 11521, Αθήνα 
T. 210 72 10 780

         Πρός Οδοντιάτρους

Image

Υπηρεσία ψηφιακού σχεδιασμού χειρουργικών ναρθήκων